Rijksstraatweg 113
4254XC
SLEEUWIJK
tel. 0183-301924

IJFC heeft vanmiddag haar eerste uitoverwinning van het seizoen geboekt. In Sleeuwijk werd de gelijknamige ploeg met 1-2 verslagen. Een hoofdrol was wederom weggelegd voor Kirsten Plug die met een kanonskogel van afstand voor de 0-2 zorgde.

Na het gelijkspel van vorige week tegen RCL, was het zaak voor IJFC om eindelijk eens buitenshuis te winnen. Dat moest dan gebeuren tegen Sleeuwijk. Een stugge tegenstander waar we vorig jaar 2x moeizaam van wonnen.

Coach Ramsey 'driehoek' Cabral had één wijziging in zijn ploeg tov vorige week. Cynthia Buis verving op de linksbackpositie Agatha Gonzales.

Vanaf de aftrap was het een open wedstrijd die op en neer golfde. De thuisploeg raakte al na 2 minuten het houtwerk en dat zou niet voor het laatst zijn in de 1e helft.

Het antwoord van IJFC liet niet lang op zich wachten. In de 8e minuut kon Iris Werkhoven - na een misverstand op het middenveld bij Sleeuwijk - alleen op de keepster af. Die wist echter knap te redden.

Vier minuten later was het alsnog raak. Kirsten Plug werd vrijgespeeld links op het middenveld en gaf een voorzet over de laatste linie van Sleeuwijk. Daar trachtte een verdedigster de bal weg te roeien maar maaide over de bal heen. Zodoende viel hij voor de voeten van Lois Spliet die meteen uithaalde in verre hoek. De keepster kon er nog een handje tegenkrijgen maar de rebound was een koud kunstje voor Iris Werkhoven. 0-1!

Nog geen minuut later stond het bijna alweer gelijk. Een speelster van Sleeuwijk was er op rechts vandoor en haar voorzet werd door Demi van Dijk tegen de paal gewerkt.

En zo viel er genoeg te beleven in het eerste kwartier op Sportpark de Roef!

Maar de koek was nog lang niet op want het bleef kansen regenen. Eerst raakte Jill de Waal namens IJFC de lat met een kopbal en vervolgens was het Sleeuwijk dat voor de tweede keer de lat raakte. Dit keer na een fantastische redding van keepster Tamara Kamps.

Na deze enerverende eerste 25 minuten, kreeg IJFC steeds meer controle. Coach Cabral zag weer wat van zijn geliefde driehoekjes en het leverde een rits aan kansen op. De beste voor de Jill de Waal die het doel op een haar na miste.

Een ander hoogtepunt was de splijtende pass vanaf eigen helft van Lois Spliet op Iris Werkhoven. Helaas voor IJFC koos Iris niet om meteen uit te halen maar om de bal eerst nog aan te nemen waardoor de kans verloren ging. Iris speelde overigens voor de rest een uitstekende wedstrijd. Zeer balvast en continu gaten trekkend naar de buitenkant.

Gescoord werd er niet meer in de 1e helft en zo zochten beide ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamers op.

IJFC begon sterk aan de 2e helft. Binnen twee minuten werd Kirsten Plug vrijgespeeld op links en haar strakke voorzet bereikte Iris Werkhoven in het strafschopgebied. Helaas sprong de bal net te ver van haar af.

Niet veel later kwam IJFC heel goed weg na een slippertje achterin. Een speelster van Sleeuwijk kon alleen op keepster Tamara Kamps af maar die wist fantastisch te redden.

Tot heel veel meer gevaar kwam de thuisploeg niet in de 2e helft. Het waren met name doorschietende uittrappen van de keepster die voor wat dreiging zorgden maar keepster Tamara Kamps was messcherp en zat overal op tijd bij.

Zelf bleef IJFC wel kansen creëren. Zo raakte de sterk ingevallen Sam van Alphen de bovenkant van de lat.

En toen was daar de 72e minuut! Captain Laura Gaasenbeek verstuurde een lange bal die uitstekend met het hoofd verlengd werd door Iris Werkhoven. De bal belandde voor de voeten van Kirsten Plug die naar binnenkwam, wat kapte en draaide en vervolgens de bal met haar gouden linker snoeihard in het dak van het doel schoot. 0-2!! Jaaaaaaaaa! De Roef, de Roef, de Roef is on fire!

Wedstrijd leek beslist maar 3 minuten later kwam de thuisploeg toch weer terug in de wedstrijd nadat een vrije trap net buiten de 16 hard werd binnengeschoten. 1-2.

Het werd nog even billenknijpen het laatste kwartier met de thuisploeg die sterk werd aangemoedigd vanuit de dug-out. Tot echte kansen leidde het niet. Sterker nog, IJFC had de wedstrijd in de slotfase definitief in het slot kunnen gooien met goede kansen voor Lois Spliet en Leona van der Scheur. Het gebeurde niet en zo bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. De opluchting was dan ook groot toen hij voor de laatste keer op zijn fluit blies. Eindstand: 1-2

Complimenten toppers! We hebben dit seizoen ontzettend veel pech gehad in uitwedstrijden. Vandaag zat het een keer mee. In ieder geval in de afwerking van de tegenstander. Zelf hadden we weer genoeg kansen en het is fijn dat we nu een keer wel beloond worden. Op naar meer!