Radioweg 67
1098NG
AMSTERDAM
tel. 020-6332935

De dames van IJFC hebben de smaak te pakken. Na de eerste uitoverwinning van vorige week tegen Sleeuwijk, werd vandaag Real Sranang in Amsterdam met 1-5 verslagen. Hierdoor stijgt de ploeg van coach Cabral naar de 3e plek op de ranglijst.

De aanloop naar de wedstrijd liep niet helemaal vlekkeloos voor IJFC. Zo ging Leona van der Scheur door haar enkel bij de laatste training. Zij ontbrak dan ook in de selectie evenals Chayenna Berkien.

De tegenstander van vandaag was een grote onbekende. Real Sranang (Koninklijk Suriname) promoveerde vorig seizoen vanuit de 2e klasse, maar weet als nieuwkomer nog geen potten te breken. De ploeg speelde 1x gelijk en verloor al haar andere wedstrijden.

Één ding scoren ze wel goed mee. De parkeerkosten! 15 euro voor een paar uurtjes voetbal. Ka-ching! Lang leve de gemeente Amsterdam.

Met een oponthoud van een halfuur werd de wedstrijd aangevangen en IJFC startte scherp. De ploeg zat er kort op en in de aanvalsopbouw grossierde Chayenne Rauwerda in het geven van fraaie crossballen.

Zo ook in de 3e minuut toen ze Iris Werkhoven op rechts op maat bediende. Iris hield goed het overzicht en legde de bal terug op Kirsten Plug die binnen kon schieten. Helaas vlagde de grensrechter voor buitenspel en dat zou niet voor het laatst zijn vandaag.. De beste man maakte er een potje van.

Anyway, na 10 minuten spelen was het alsnog raak. Een prachtig driehoekje tussen Sam van Alphen, Kirsten Plug en Iris Werkhoven werd door laatstgenoemde keurig in de verre hoek geschoven. 0-1!

In de 28e minuut werd de score verdubbeld. En hoe! Lois Spliet veroverde een bal bij de zijlijn en na een driehoek met Iris Werkhoven en Sophie Oude Ophuis werd Iris diep gestuurd. Haar voorzet op maat bereikte Kirsten Plug die hem met een boog over de keepster schoot. Zeven (!) balcontacten zonder tussenkomst van een speelster van Real Sranang. Dat noemen we tikkie takka Cabral-bal. Heerlijk! 0-2!

Helaas moest Chayenne Rauwerda na de 0-2 meteen vervangen worden door een blessure aan haar elleboog.

IJFC bleef goed spelen in het restant van de 1e helft. Wat te denken van de beeldschone steekbal van Sophie Oude Ophuis op Iris Werkhoven. Jammer genoeg werd het geen goal. Dat was ook het enige manco in de wedstrijd. IJFC deed zichzelf tekort en had met 0-5 de rust in moeten gaan, maar wist het net niet meer te vinden. Ruststand derhalve: 0-2.

Na de rust spoot IJFC weer uit de startblokken. Binnen de minuut een reuzenkans voor Agatha Gonzales na een geweldige pass vanaf de flank van Britt Landegge. Helaas verdween de bal rakelings langs het doel.

Niet veel later raakte Jill de Waal de bovenkant van de lat uit een vrije trap.

Daarna kakte het spel van IJFC wat in. Er werd niet meer zo scherp afgejaagd en de thuisploeg kwam vanuit het niks terug in de wedstrijd door een goedkoop gegeven strafschop. 1-2.
IJFC was meteen weer bij de les en in de 72e minuut zorgde Iris Werkhoven voor de 1-3 na goed voorwerk van Jill de Waal.

De wedstrijd was beslist. Real Sranang liet steeds meer ruimtes vallen en IJFC liep verder uit in de slotfase door goals van Kirsten Plug en de derde van de middag van Iris Werkhoven. Onze hattrick-girl! Eindstand derhalve: 1-5

Complimenten toppers! We kruipen langzaam weer omhoog. Let's keep going!

Opstelling: Tamara Kamps; Demi van Dijk, Laura Gaasenbeek, Cynthia Buis(45.Britt Landegge), Chayenne Rauwerda (28.Rianne Broers), Sophie Oude Ophuis, Kirsten Plug, Lois Spliet, Iris Werkhoven, Sam van Alphen(45.Agatha Gonzales), Jill de Waal;

Bewegende beelden: klik hier