Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Het is IJFC wederom niet gelukt een uitwedstrijd te winnen. Daar waar het thuis nog foutloos is en zelfs geen goal tegen kreeg, wil het uit maar niet lukken. Dit keer was Sparta/RVVH met 2-1 te sterk.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. De thuisploeg zat er bovenop in de duels en gaf - met name onze voorhoede - geen millimeter ruimte. Desondanks had IJFC na 3 minuten spelen op voorsprong moeten komen. Kirsten Plug kon - na een splijtende pass van Iris Werkhoven - alleen op de keepster af, maar schoof de bal tegen haar voeten aan.

Nog geen minuut later lag hij er aan de andere kant wel in. Een verkeerde terugspeelbal werd meteen afgestraft. Captain Laura Gaasenbeek vatte het goed samen: ''we lopen te kutten meiden". 1-0.

De rest van de 1e helft bleef het spel van IJFC onder de maat. Er werd niet goed drukgezet waardoor de thuisploeg te makkelijk de lange bal naar voren kon geven. Ook in de duels was het niet scherp genoeg.

Was het dan allemaal misère? Dat niet, want de sporadische keren dat er wel gevoetbald werd leverde het kansen op. Zo werd een schot uit de draai van Tara de Rover maar net over de lat getikt door de keepster en waren er nog diverse kansen waarbij de laatste pass net niet goed was.

In de 22e minuut viel dan toch de terechte gelijkmaker. Een afgeslagen corner werd knap gecontroleerd door Chayenna 'Ukkie' Berkien, waarna ze de bal uit de draai op doel schoot. De bal spatte uiteen op de paal, maar captain Laura Gaasenbeek was er als de kippen bij om de rebound binnen te koppen. 1-1!

Niet veel later ging Tara de Rover bij een duel naar de grond en schreeuwde het uit van de pijn. Het was meteen einde wedstrijd voor haar. Een domper voor Tara en IJFC. We wensen haar heel veel sterkte met haar herstel. Hopelijk valt de schade mee.

Tara werd vervangen door Jill de Waal en in het restant van de 1e helft bleef IJFC de gevaarlijke ploeg, maar de eindpass bleef een probleem. Exemplarisch wat dat betreft was een bal in kansrijke positie voor Iris Werkhoven die op haar hak belandde. En zo verdiende IJFC - ondanks het matige spel - eigenlijk om met een voorsprong de rust in te gaan, maar gescoord werd er niet meer. Ruststand derhalve: 1-1.

Na de rust verscheen een getergd IJFC aan de aftrap. Een kwartier lang werd er nu wel uitstekend druk gezet en kort op de man gedekt. De thuisploeg kwam niet meer van de eigen helft en het leverde een rits aan kansen op waarvan de beste voor Jill de Waal. Haar schot verdween echter rakelings langs de paal. Het was wachten op de 1-2, maar na dat wervelende eerste kwartier kakte het spel weer in. Wellicht had het te maken met de vele spelonderbrekingen waardoor het ritme er weer uitging. Hoe dan ook, de thuisploeg vocht zich terug in de wedstrijd en het laatste kwartier kon het kwartje beide kanten opvallen. Het viel uiteindelijk de kant van Sparta/RVVH op. In de 85e minuut werd een vrije trap vanaf de zijkant ingebracht en bij de 2e paal binnengekopt. 2-1.

In de laatste 5 minuten werd nog alles op alles gezet om de gelijkmaker te forceren maar het mocht niet baten. Eindstand derhalve: 2-1.

Jammer dames. We waren allemaal gebrand om te winnen vandaag, maar het kwam er niet uit. Het zit wat dat betreft ook niet mee met de kansen die we zelf missen en de lullige goals die we tegen krijgen.
Teleurstelling verwerken en volgende week weer met nieuwe energie er tegenaan!

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis(45.Demi van Dijk), Laura Gaasenbeek, Britt Landegge, Chayenne Rauwerda, Sophie Oude Ophuis, Lois Spliet(81.Leona van der Scheur), Chayenna Berkien(45.Agatha Gonzales), Tara de Rover(25.Jill de Waal), Kirsten Plug, Iris Werkhoven

Bewegende beelden: klik hier