Zwaluwen Jeugd Beker O19 poulefase Groep 1 4

3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Opstelling

Als debutant in de divisie mocht IJFC aantreden in een bekerpoule met 3 tegenstanders.

Spakenburg was de laatste tegenstander en het was direct een wedstrijd waar het om ging.

Er moest namelijk gewonnen worden want bij gelijkspel of verlies ging Spakenburg door op doelsaldo.

De selectie was compleet echter moest er bij het verzamelen het een en ander omgezet worden. Dit laat wel zien hoe dicht bij de groep bij elkaar zit waardoor als er 1 weg valt de ander het op kan vangen.

Spakenburg begon aan de wedstrijd en wilde met diepte ballen de IJFC-verdediging het lastig maken. Ijfc probeerde daarop te voetballen en Spakenburg onder druk te krijgen. Na 7 minuten veroverde Ijfc de bal op de helft van Spakenburg, David bereikte gelegenheid spits Justin deze kapte zijn man uit en schoof de bal in de Verre hoek 1-0. Daarna een mooi voetbalgevecht met over en weer kansen Waar beide keepers enkele schitterende reddingen maakten.

De 2e helft werd Ijfc verder teruggedrukt door Spakenburg. Echter staat bij Ijfc een betrouwbare sluitpost die de ploeg in de wedstrijd houdt. Ook het blok achterin staat. In de tegenstoot had Ijfc de wedstrijd meerdere keren op slot moeten gooien echter door verkeerde keuzes of ongeluk lukte het niet. Toch in de 90ste minuut de beslissende 2-0   Milan en Thijs aan de linkerkant wonnen hun duel waardoor Thijs door kun lopen en vanaf 20 meter de bal in de verre hoek kon schuiven. De vreugde was enorm want het kon niet meer misgaan. Daarna mocht Jasper ook zijn goaltje meepikken door vrij door te lopen op de keeper.

Door dit resultaat is IJFC geplaats voor de KO fase in de beker. Het voetbal is nog niet top maar daar hebben de trainers nog de tijd voor om het beter te maken.

Volgende week de echte start van de competitie. IJFC gaat hun debuut maken in de divisie tegen alweer Spakenburg.  De aftrap zal om 11:45 zijn op het hoofdveld.