IJFC kijkt weer naar boven na verdiende winst op JSV Nieuwegein 2-0

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft drie belangrijke punten binnen gehaald, door met 2-0 van JSV Nieuwegein te winnen. Het pakt nu de 6e plaats in de competitie, in ieder geval 7 punten voorsprong op de  9e plek  ( degradatie plek)  De overwinning had hoger kunnen worden, want er werden aardig wat kansen gecreëerd. Zeker in de eerste helft was IJFC veel sterker en had de voorsprong uitgebouwd moeten worden, maar het zat niet mee. Doordat beide spitsen Joey Hiddes en Tim van Tuyl nog geblesseerd waren en Mitch Dunne nog niet fit was voor een hele wedstrijd, had de technische staf voor een verrassende spits gekozen, een meesterzet: Ruben van Rooijen. Ruben deed het uitstekend en was continu aanspeelbaar en gevaarlijk. Naast Joey en Tim ontbraken ook nog Tijn Harlaar ( ziek ) en Matthijs van Geffen ( blessure, inmiddels wel weer begonnen met de hersteltrainingen ) en was Marc van der Klij geschorst. Gerben Renes startte aan de linkerkant en moest ff wennen aan de positie, maar speelde uiteindelijk een prima wedstrijd.

Youri van Zwieten stond weer in de basis, na maandenlange blessureleed. Youri zorgde voor de noodzakelijk evenwicht in het team en onderschepte weer tientallen ballen. Tim van der Brugge, ook weer terug van weggegeweest viel heel gretig in.

De wedstrijd stond onder leiding van Arno Waterler, die een prima wedstrijd floot.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit ( 46 Enrico Stelte ) , Stijn de Bie, Jeffrey Stigter, Gerben Renes, Matthijs van Rooijen, Youri van Zwieten ( 82 Tim van der Brugge), Tamer Ugur (75 Luuk Linschoten), Achraf el Jerari (65 Jamal Lachkar), Ruben van Rooijen en Robert Maat (65 Mitch Dunne)

Al vanaf de eerste minuut liet IJFC aan JSV Nieuwegein merken dat er vandaag niets te halen was. Het nam direct initiatief en dat leverde in de eerste helft al een grote kans op. Achraf el Jerari speelde Ruben van Rooijen goed aan, die legde de bal perfect klaar voor de slim inlopende Tamer Ugur. Tamer schoot de bal direct richting het doel, rakelings naast. Enkele minuten later een prima dieptebal van Stefan de Wit op Robert Maat, Robert won het duel van zijn tegenstander en kwam vrij voor de keeper, schot in het zijnet. IJFC hield het overwicht, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Achterin stond het bij IJFC als een huis met de slimme en ervaren centrale duo Stijn de Bie en Jeffrey Stigter. In de 19e minuut de bevrijdende treffer. Een uitstekende steekbal van Robert Maat kwam terecht bij Ruben van Rooijen. Ruben omspeelde de keeper, maar werd omver gekegeld door keeper Matthijs van Nieuwkerk. Scheidsrechter Arno Waterler stond kort op de situatie en legde de bal terecht op de penaltystip. Tamer Ugur nam zijn verantwoordelijkheid als ervaren speler en schoot de bal strak in het doel 1-0. IJFC bleef aandringen en ging op jacht naar de 2-0. Die kwam er uiteindelijk ook toen Robert Maat een goede voorzet gaf. Keeper van Nieuwkerk verkeek zich op de voorzet en had niet verwacht dat Matthijs van Rooijen de bal hoog uit de lucht onderschepte met een technisch hoogstandje.. de bal onder controle hield en de bal in het lege doel kon schuiven. 2-0. Negen minuten later opnieuw een kans voor IJFC. Een strakke voorzet van Achraf el Jerari werd goed doorgekopt door Ruben van Rooijen en kwam bij de opkomende Gerben Renes terecht, die de bal direct in probeerde te tikken, redding keeper. In de 42e minuut de beste aanval van IJFC via Tamer Ugur, Achraf el Jerari, Youri van Zwieten en uiteindelijk Ruben van Rooijen, schot net naast via de keeper.  RUST 2-0.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde:  IJFC in de aanval. Na twee minuten de eerste gevaarlijke aanval via een goede opening van Matthijs van Rooijen op Achraf el Jerari, schot opnieuw in het zijnet. In de 53e minuut de eerste echt gevaarlijke en zeer goede aanval van JSV Nieuwgein. Keeper Rowdy Janssen moest tot twee keer toe redding brengen en deed dat bekwaam. Enkele minuten later een vrije bal van de actieve Tamer Ugur. Zijn vrije bal ging ongelukkig via de buitenkant van de paal naast. In de 60e minuut stoomde aanvoerder Jeffrey Stigter naar voren, zette een één twee op met Achraf el Jerari , Jeffrey behield het overzicht en zag Matthijs van Rooijen richting de rand van het strafschopgebied sprinten en legde de bal panklaar neer. Matthijs haalde direct vol uit, maar helaas milimeters naast.

IJFC behield het betere van het spel, maar echte gevaarlijke kansen kwamen er niet. En JSV Nieuwgein ( met oud IJFC-er Lucciano Poeketi in de gelederen) kon geen vuist maken.

In de 72e minuut een goede inspeelbal van Jamal Lachkar op Mitch Dunne, Mitch draaide om zijn as en haalde vol uit. Redding keeper met grote moeite. Enkele seconden later nog een vrije bal van Tamer Ugur net over. Verder dan een snelle aanval via de gretige Tim van Brugge kwam IJFC niet meer. Eindstand 2-0

Een meer dan verdiende overwinning voor IJFC, dat drie belangrijke punten mag bijschrijven. De druk van de onderste 5 plaatsen is er een beetje vanaf en IJFC heeft zelfs weer aansluiting bij de bovenste plaatsen. Na afloop was het nog even super gezellig met zanger Mike Oskam live in de kantine van IJFC.

Volgende week zaterdag is Odysseus de tegenstander. De wedstrijd begint in Utrecht pas om 15.15 uur. Daarna is IJFC weer twee zaterdagen vrij.