IJFC overklast Elinkwijk in de tweede helft en wint met 1-4

3555HT
UTRECHT
tel. 030-2440448

De vele meegereisde IJFC supporters hebben geen spijt gehad om naar het Theo Thijssenplein te komen in Utrecht. Een beetje vergane glorie ( er wordt op dit moment een nieuw sportpark gebouwd), met de oude tribune, kantine en bestuurskamer, maar voor vele supporters ook nog wel herinneringen aan vroeger met oa spelers als Edwin Spaarendam, Wessel van de Bosch en onze eigen Frans Vermeulen.

In de eerste helft was het zeker een gelijkopgaande strijd, met kansen aan beide kanten,  met een technisch iets beter Elinkwijk, maar IJFC speelde als team, en was de tweede helft fitter en beter. IJFC miste een aantal spelers, Tamer Ugur  ( geschorst), Matthijs van Geffen, Mitch Dunne en Joey Hiddes ( allen blessure) , terwijl Jama Lachkar en Robert Maat op de bank zaten, maar nog niet helemaal fit waren. Tim van Tuyl startte ook op de bank, maar is weer op de weg terug. Tim vd Brugge kreeg, na vele maanden blessureleed, een basisplaats, speelde een goede wedstrijd en scoorde zelfs twee keer. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter M. Hibatullah, hij floot een uitstekende wedstrijd en kreeg na afloop terecht de complimenten van beide clubs.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Youri van Zwieten, Matthijs van Rooijen, Stijn de Bie, Tim van de Brugge ( 67 Luuk Linchoten), Ruben van Rooijen en Achraf el Jerari.

Voor beide teams stond er veel op het spel in deze knotsgekke competitie, waar iederen van iedereen kan winnen en er wekelijks weer verrassende uitslagen te lezen zijn. Op het moeilijk bespeelbare veld, probeerden beide teams te voetballen. De eerste twee grote kansen waren voor Elinkwijk. In de 3e minuut een snelle counter met een gevaarlijk schot net naast en vier minuten later een vrije bal met een kopbal net naast het doel van Rowdy Janssen. IJFC zette de knop om en pakte het initiatief. Tot grote kansen leidde dat nog niet, maar die ontstond wel na een half uur spelen. Een verrassende corner van Achraf el Jerari , bereikte Tim van de Brugge, hij schoot goed in, redding keeper, de rebound werd ingeschoten door Ruben van Rooijen, opnieuw redding van de keeper, maar Tim van de Brugge dacht, driemaal is scheepsrecht en Tim schoot de bal onberispelijk in 0-1. Een opsteker voor IJFC. Twee minuten later kwam IJFC goed weg. Een niet goed weggewerkte corner kwam op de rand van het strafschopgebied terecht en ineens ingeschoten. De bal spatte uiteen op de lat. Geluk voor IJFC. Er wordt geknokt voor iedere meter en de middenvelders Youri van Zwieten, Matthijs van Rooijen en Stijn de Bie ondersteunden hun ploeggenoten in alle hoeken van het veld en probeerde de voorwaartsen zo goed mogelijk te bedienen. Twee minuten voor rust een prachtige actie van Ruben van Rooijen en hij had pech met zijn schot uit de draai net naast. Rowdy Janssen pakte nog een schot in de laatste minuut voor rust en daarmee bleef de ruststand 0-1.

In de tweede helft stond de ervaren verdediging met aanvoerder Jeffrey Stigter, rots in de branding Gerben Renes, en de backs Stefan de Wit en Marc vd Klij, die hun tegenstander geen centimeter meer gaven, als een huis. Elinkwijk probeerde een gelijkmaker te forceren, maar IJFC kreeg de grootste kansen. In de 60e minuut een geweldige actie van Marc vd Klij. Hij omspeelde twee tegenstanders en hield de bal op wilskracht binnen, behield het overzicht en speelde, de goed spelende Achraf el Jerari, aan. Achraf haalde vol uit, redding keeper, de rebound kwam voor de voeten van Tim vd Brugge die wel raad wist met dit buitenkansje en beheerst de 0-2 en zijn tweede goal inschoot. Vier minuten later kon IJFC opnieuw juichen. Een fantastische aanval van IJFC via een goede onderschepping van Youri van Zwieten, kwam de bal bij Achraf el Jerari terecht. Achraf gaf een prachtige steekpass op de diepgaande Stijn de Bie. Ook Stijn behield het overzicht en gaf een prefecte voorzet op de slim vrijlopende Ruben van Rooijen. Met een ferme kopstoot, kopte hij de bal snoeihard in de touwen 0-3. De IJFC supporters geloofden hun ogen niet. Elinkwijk werd overrompeld en ook nog met mooie goals en goed voetbal. Uiteraard moest IJFC scherp blijven, want Elinkwijk bleef loeren op een doelpunt. In de 69e minuut even een minder momentje. Jerraynell van der Plots, dook plotseling vrij op voor doelman Rowdy Janssen en scoorde de 1-3.

IJFC was niet onder de indruk en bleef knokken en voetballen. Een goede opening van Matthijs van Rooijen en een goede voorzet van Stijn de Bie bereikte Ruben van Rooijen. Met een technisch hoogstandje lobte Ruben de bal over de keeper, helaas net naast. Een minuut later was het toch weer raak. Een geweldige indraaiende corner van Ruben van Rooijen draaide in één keer in het doel van Elinkwijk.

Fantastisch ! 1-4 De volgende kansen waren opnieuw voor IJFC. Een snelle counter via Luuk Linschoten en Achraf el Jerari kwam uiteindelijk weer voor de voeten van Luuk Linschoten. Net toen Luuk uit wilde halen stuiterde de bal net op door het slechte veld en schoot hij net over. Een vrije bal van Marc vd Klij dreigde richting de bovenhoek te gaan, maar de keeper redde bekwaam. De daarop volgende corner werd door Ruben van Rooijen opnieuw goed genomen en kwam tegen de paal terecht. Vijf minuten voor tijd kon IJFC weer juichen. Luuk Linschoten speelde Ruben van Rooijen vrij, die de bal goed inschoot. Helaas vlagde de grensrechter ten onrechte voor buitenspel. In de blessuretijd haalde Gerben Renes nog met een geweldige sliding de bal voor zijn tegenstander weg. In de 94e minuut floot scheidsrechter M. Hibatullah voor het einde van de wedstrijd. Een luid gejuich van de spelers, staf en IJFC supporters, klonk over het veld. Een mooie en verdiende overwinning op één van de koplopers. De trouwe IJFC supporters verdienden ook een fantastische wedstrijd.  Trainer Edwin de Bruin gaf aan dat hij trots was op de teamprestatie. Naast de inzet, was hij ook tevreden over het veldspel ondanks de matige veldomstandigheden. Het blauw wit klonk nog lang na in de catecomben van Elinkwijk. Een historische overwinning in een historische omgeving. Na afloop was het gezellig in de Bestuurskamer, waar de sfeer en de humor ruimschoots aanwezig was. Teammanager Bert Scheffer was trots en superblij en reed na afloop luid toeterend door de wijk Zuilen… ook daar hebben ze gemerkt dat IJFC gewonnen heeft 😊

Zaterdag speelt IJFC om 14.30 uur thuis tegen NITA. NITA bevindt zich in de onderste regionen en zal er alles aan doen om het IJFC moeilijk te maken. De uitwedstrijd werd moeizaam gelijk gespeeld 1-1, dus IJFC zal minimaal dezelfde instelling en teamgeest moeten tonen om de punten in huis te houden. We rekenen weer op de steun van het IJFC legioen.