IJFC pakt drie belangrijke punten tegen DESTO en wint met 1-0

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft drie belangrijke punten gepakt tegen Desto uit Utrecht. In deze sterke en spannende competitie, waarbij de onderste vijf plekken moeten strijden tegen degradatie is de strijd nog lang niet gestreden. Daarnaast laten ook de bovenste ploegen regelmatig punten liggen. Ieder punt is dus van groot belang. Aan het begin van de wedstrijd waren de belangen voor beide ploegen groot. Desto stond 1 punt boven IJFC… en kwam zeker niet naar IJsselstein voor een gelijkspel. Gelukkig voor IJFC waren de twijfelgevallen toch fit genoeg om te spelen en zaten er weer een aantal spelers , Tim van Tuyl en Mitch Dunne op de bank, die weer terug kwamen van een blessure. Nog afwezig waren Matthijs van Geffen en Joey Hirdes, die de komende week de training weer hervatten. Stijn de Bie was afwezig i.v.m. wintersport. Jamal Lahckar startte na een langdurige blessure weer in de basis. In de belangrijke eindfase met nog tien wedstrijden te spelen is het uiteraard van groot belang dat de groep weer zo compleet mogelijk is. Het was even afwachten hoe het team na weer twee competitieloze weken voor de dag kwam, al gaf de vriendschappelijke wedstrijd tegen 1e klasser Montfoort (2-2) wel wat vertrouwen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Th. Blommesteijn uit Zwanenburg en deze ervaren scheidsrechter floot een uitstekende wedstrijd.

IJFC startte in de volgende formatie: Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Tamer Ugur, Youri van Zwieten, Matthijs van Rooijen, Achraf el Jerari (72 Tim vd Brugge), Ruben van Rooijen en Jamal Lachkar (72 Mitch Dunne ).

De eerste tien minuten begon IJFC meteen scherp en nam het initiatief, maar de eerste grote kans was voor Desto. Een schot in de bovenhoek werd koel door Rowdy Janssen uit de lucht gepakt. Vanaf dat moment golfde het spel heen en weer, met veel strijd op het middenveld. Desto heeft een aantal technisch goede voetballers, maar toonde daar tegenover veel inzet. In de 15e minuut een vrije bal voor IJFC. Marc van der Klij ging achter de bal staan en schoot de bal met een streep richting de verre hoek, Achraf el Jerari stapte over de de bal en bracht de keeper in verwarring, de streep van Marc plofte tegen de touwen en de 1-0 was een feit. Desto probeerde de gelijkmaker te forceren, maar Jeffrey Stigter en Gerben Renes waren twee rotsen in de verdediging en straalde rust uit. Op het middenveld knokten Tamer Ugur, Matthijs van Rooijen en Youri van Zwieten voor iedere meter.

De volgende grote kans  was toch weer voor IJFC. Een snelle aanval via Stefan de Wit, Youri van Zwieten en Ruben van Rooijen, kwam bij Jamal Lachkar terecht. Jamal omspeelde zijn directe tegenstander en krulde de bal snoeihard  op de lat. Pech voor IJFC, maar wel een schitterende actie. Enkele minuten later opnieuw een prima aanval via Matthijs van Rooijen, Jamal Lanchkar en Ruben van Rooijen, die Tamer Ugur vrijspeelde. Tamer raakte de bal helaas niet vol genoeg, net naast.

Ook Desto kreeg kleine kansen, maar in de 45e minuut kwam IJFC nog goed weg, met een schot dat voorlangs ging. RUST 1-0

De tweede helft ging gelijk op, met wat kleinere kansen aan beide kanten. De eerste grote kans was deze keer voor IJFC. De keeper raakte een terugspeelbal met zijn handen en IJFC kreeg een indirecte vrije bal op de penaltystip. Er werd volgens velen iets te snel ingelopen, maar daardoor werd de bal wel door een verdediger geblokt en de grote kans op 2-0 verkeken. Een minuut later schoot IJFC voor de tweede keer in deze wedstrijd op de lat. Nu was het Achraf el Jerari die zich goed vrijspeelde en vol uithaalde. Ondanks veel balverlies aan beide zijden en veel inzet, kwamen er af en toe toch nog kansen. Jamal Lachkar werd de diepte ingestuurd door Matthijs van Rooijen, het schot van Jamal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een gevaarlijke en goede aanval van Desto werd hard en naast geschoten. Bij een onoverzichtelijke situatie voor de goal van IJFC werd keeper Rowdy Janssen gepasseerd, maar stond de ervaren Gerben Renes op de juiste plaats om zijn keeper te helpen. De grootste kans voor Desto was in de 76e minuut. Een voorzet werd op maat gegeven en ingekopt door een speler van Desto, maar die had gelukkig zijn vizier niet op scherp staan en de bal verdween rakelings naast de paal.

Twee minuten later al weer een kans voor IJFC. Een prachtige vrije bal van Marc van der Klij op de inlopende Ruben van Rooijen, leverde een prachtige snoekduik op van Ruben van Rooijen ( al la van Persie), helaas kwam Ruben een neuslengte tekort om de bal in de touwen te koppen.

Desto ging vol voor de gelijkmaker en IJFC moest alle zeilen bijzetten. Het hele team knokte om de drie belangrijke punten in huis te houden. Een kopbal van Desto verdween tot opluchting van de supporters van IJFC naast het doel. Een minuut voor tijd een geweldige counter van IJFC via Mitch Dunne en Matthijs van Rooijen… de bal kwam voor de vrij voor het doel staande Tim van de Brugge terecht. Tim schoot de bal keihard in de bovenhoek, maar de keeper redde miraculeus. In de 92e minuut de laatste kans van de wedstrijd. Een hoge voorzet van Mitch Dunne werd door Tamer Ugur ineens uit de lucht op het doel geschoten, net over. Twee minuten later floot scheidsrechter Blommesteyn voor het einde van de sportieve wedstrijd. Een luid gejuich galmde over sportpark Groenvliet. De overwinning was met een grote teamprestatie over de streep getrokken.

De technische staf Edwin de Bruin en Frans Vermeulen, waren zeer tevreden over de instelling en dat was terecht. Het clublied “ blauw wit “  werd  op de trommel ondersteunt door de pupil van de week Kyle, de kleinzoon van trotse leider Willem Aaldenberg, weer uit volle borst meegezongen.

IJFC heeft nu 21 punten en bezet de zesde plaats: 10 punten achter VVIJ dat, mede door de nederlaag van Elinkwijk bij PVCV , bovenaan staat ( knappe prestatie) en 9 punten voor op Delta sports, dat op de 5e plaats van onderen staat.  Het belooft nog een super spannende competitie te worden. Aanstaande zaterdag speelt IJFC om 14.30 uur de uitwedstrijd bij Elinkwijk. Thuis werd met 2-1 gewonnen, maar dat was geen gemakkelijke wedstrijd. IJFC kan de steun van het IJFC legioen goed gebruiken.

Wij danken Hendrik Jan van Oostrum van " Momenten van geluk " voor de bijzondere sponsoring van de pupil van de week in de vorm van een aanvoerdersband, een bidon met IJFC logo en foto van de pupil van de week en een muffin.