3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC houdt punten in IJsselstein

Hoewel een gelijkspel wellicht meer recht zou doen aan het wedstrijdbeeld was IJFC erg blij met de behaalde overwinning tegen koploper Elinkwijk. Dit betekende na 2 gelijke spelen de eerste overwinning in deze competitie voor IJFC. Al in de eerste 20 minuten maakte IJFC het verschil en maakte dankbaar gebruik van de geboden kansen en stond er een mooie 2-0 op het scorebord. De jonge centrum spits Tim van Tuyl wist in korte tijd 2 maal doeltreffend uit te halen. De eerste keer dankbaar profiterend van een foutieve terugspeel bal van een Elinkwijk speler en de 2e keer koelbloedig uithalend vanaf een meter of 18. Gesteund door deze comfortabele voorsprong wist IJFC uiteindelijk de voorsprong over de streep te trekken.

Opstelling; Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Youri van Zwieten, Jeffrey Stigter, Mark van der Klij, Ruben van Rooijen, Tamer Ugur, Matthijs van Geffen (73e Enrico Stelte), Micht Dunne (23e Achraf El Jerari), Tim van Tuyl (73e Joey Hirdes), Jamal Lachkar (90e Twan van Lierop)

IJFC schoot uit de startblokken en met name Mitch Dunne was goed op dreef met een aantal dreigende aanvallende acties. Na een kwartier was Tim van Tuyl er als de kippen bij om een foutieve terug speelbal van Elinkwijk te onderscheppen, vervolgens de keeper te omspelen en rustig de bal in het verlaten doel te schuiven. 1-0

Nauwelijks 4 minuten was het weer raak. Ditmaal controleerde Tim van Tuyl behendig een goede voorzet van Mitch Dunne, bedacht zich geen moment en schoot de bal onhoudbaar tegen de touwen.

Helaas gooide een blessure roet in het eten voor Mitch Dunne en moest hij zich al na 23 minuten laten vervangen ten faveure van Achraf El Jerari

2-0 na slechts 20 minuten betekende natuurlijk een geweldige opsteker voor IJFC en voor Elinkwijk een domper van jewelste. In verloop van 1ste helft ontstond een meer gelijkwaardig wedstrijdbeeld zonder nog veel grote kansen aan beide zijden.

Rust; 2-0

Dat Elinkwijk in de 2e helft aanvallender zou gaan spelen was natuurlijk voorspelbaar maar IJFC was daar over het algemeen goed tegen bestand. Echter nadat IJFC eerst nog een hachelijk moment rond de 55e minuut goed was doorgekomen kwam er in de 58e minuut na een “klutsbal” toch de aansluitingstreffer voor Elinkwijk. 2-1

Dit betekende dat Elinkwijk nog 30 minuten tijd had om de wedstrijd te kantelen om met een resultaat terug te reizen naar Utrecht. En hoewel Elinkwijk steeds meer ging aandringen en IJFC meer terug werd gedrongen echt grote kansen waren niet meer te noteren. Wel was er net voor het verstrijken van de officiële tijd nog een gevaarlijk moment voor het IJFC doel die echter door snel en goed ingrijpen van keeper Rowdy Janssen vakkundig onschadelijk werd gemaakt.

En als scheidsrechter van den Heuvel dan uiteindelijk na 10 minuten blessuretijd voor de laatste keer fluit kon IJFC 3 punten bijschrijven aan het totaal. Een zwaar bevochten overwinning uit het vuur gesleept door de gehele IJFC ploeg (basis spelers en invallers) die bereid was om met en voor elkaar te werken en te strijden.

Voor volgende week staat de uitwedstrijd tegen NITA uit Nieuwer ter Aa op het programma. Aanvang 14.30 uur. Ondanks dat er geen bus zal rijden hopelijk toch veel IJFC supporters die IJFC komen aanmoedigen.