Knappe teamprestatie IJFC met winst op Lopik 0-2

Rolafweg Zuid 1 A
3411ND
LOPIK
tel. 0348-551470

IJFC heeft een knappe teamprestatie geleverd door de uitwedstrijd tegen Lopik met 0-2 te winnen. IJFC heeft het altijd lastig tegen het stugge Lopik en ook het grasveld was niet echt fantastisch om lekker te voetballen, maar er stond een team van de eerste tot de laatste minuut. Vorige week constateerden we dat IJFC toe was aan de winterstop,  maar daar was in deze wedstrijd niets van te merken. De trainers Edwin de Bruin en Frans Vermeulen, hadden het team goed voorbereid en er was weer scherp getraind. De overwinning was ook broodnodig, want IJFC kon na vorige week naar beneden kijken en deze overwinning geeft lucht. Zonder andere spelers tekort te doen mogen we twee spelers nog wel even extra benoemen… Rowdy Janssen met een cruciale redding en hield weer zijn doel schoon en good old Gerben Renes, die als een rots in de branding aanvoerder Jeffrey Stigter verving. Luuk Linschoten Tim van Tuyl en Achraf el Jerari startte in de basis en deden het uitstekend.

IJFC miste nog wel een aantal spelers: Matthijs van Geffen, Jeffrey Stigter, Jamal Lachtar en Joey Hirdes, maar op de bank begon een gretig Mitch Dunne, die scherp inviel en Tim van de Brugge na maanden van blessureleed. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter D. van Laar uit Veenendaal, die de sportieve maar strijdvolle derby, goed onder controle hield.

IJFC startte in de volgende formatie: Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Stijn de Bie, Gerben Renes, Marc van der Klij, Tamer Ugur, Ruben van Rooijen ( 39 Mitch Dunne) , Luuk Linschoten, Matthijs van Rooijen, Tim van Tuyl ( 76 Tijn Harlaar ) , en Achraf el Jerari ( 87 Robert Maat ).

Zoals vaker begon IJFC scherp en nam direct het initiatief. Dat resulteerde in de 8e minuut al tot een hectische situatie voor de goal van Lopik. Tot 4 maal toe werd de bal binnen het strafschopgebied ingeschoten door Hicham el Jerari, Tim van Tuyl en Gerben Renes, maar even zoveel keer werd het schot geblokt of gered door keeper Twan Schimmel. Een minuut later was het toch raak voor IJFC. De wwer zeer actieve Matthijs van Rooijen, speelde zich knap vrij aan de rechterkant, gaf een uitstekende voorzet op Tim van Tuyl, Tim nam de bal knap aan, behield het overzicht en zag AchraF EL Jerari er nog beter voor staan en speelde Achraf aan. Achraf schoot de bal strak in de hoek, met moeite kon keeper Schimmel de bal wegtikken, maar Luuk Linschoten was er als de kippen bij en schoot de bal onhoudbaar in de touwen 0-1.

Lopik creëerde een aantal kleine kansen, waaronder een vrije bal die goed door Rowdy Janssen werd gepakt. Toch was het IJFC dat weer gevaarlijk was. Een vrije bal van Tamer Ugur werd knap ingekopt door Gerben Renes, maar ging rakelings over. In de 20e minuut een fantastische vrije bal van Marc van der Klij, viel precies  de kruising, maar net voordat Tim van Tuyl de bal in kon lopen, floot scheidsrechter van Laar ( stond kort op de situatie) voor een overtreding tegen IJFC. Pech voor IJFC. Tien minuten voor rust een ongelukkig moment voor IJFC. De goed spelende Ruben van Rooijen, kreeg een flinke tik, waardoor het veld geblesseerd moest verlaten. Tot aan de rust werd er door beide ploegen hard gewerkt, maar gevaarlijke kansen werden er niet meer gecreëerd. RUST 0-1

De tweede helft een ongewijzigd spelbeeld. Er werd gestreden door twee ploegen, IJFC meer voetballend en Lopik met lange ballen, die vaak onschadelijk gemaakt werden door Marc van der Klij, Stijn de Bie , Gerben Renes en Stefan de Wit. In de 53e minuut een snelle aanval via Luuk Linschoten en Matthijs van Rooijen die uiteindelijk bij  Mitch Dunne terecht kwam, Mitch speelde zich goed vrij en gaf een fantastische voorzet op de slim inlopende Achraf el Jerari , net toen Achraf de balde in wilde schieten stuiterde de bal iets omhoog, waardoor Achraf de bal niet goed kon raken… redding keeper.

Enkele minuten later was opnieuw Achraf el Jerari die voor gevaar zorgde. Hij dribbelde langs twee verdedigers en dreigde alleen voor de keeper te komen, maar werd van achteren aangetikt. Duidelijke strafschop, maar scheidsrechter van Laar constateerde het helaas niet. Zowel Lopik als IJFC waren verbaasd. Een gevaarlijke corner werd door Rowdy Janssen weggetikt, maar gelukkig werd de rebound goed geblokt door Stijn de Bie. In de 70e minuut kwam IJFC even goed weg. Een strak schot werd onderweg van richting veranderd, maar met een uitstekende reflex voorkwam Rowdy Janssen de gelijkmaker.

Tien minuten voor tijd kwam dan toch de bevrijdende 2-0 voor IJFC. Opnieuw was Mitch Dunne betrokken bij een goede aanval. Hij opende goed op de snelle Achraf el Jerari. Achraf dribbelde snel het strafschopgebied in, maar werd opnieuw van achteren onderuit gehaald. Scheidsrechter van Laar wees terecht naar de stip. De penalty werd uitstekend ingeschoten door Tamer Ugur, die de keeper de verkeerde hoek instuurde 0-2. De vele IJFC supporters lieten zich horen, want de buit was binnen. In de 91e minuut was daar weer Mitch Dunne die nu Robert Maat bediende. Robert dook schuin alleen voor de keeper op en schoot de bal diagonaal in, via de toppen van de vingers van keeper Schimmel, tikte de bal de buitenkant van de paal iets aan… jammer. In de 94e minuut floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een gejuich van de supporters spelers en staf van IJFC en uiteraard ook een beetje opluchting. De drie punten werden volop gevierd en het “Blauw wit “ klonk weer vrolijk en hard in de kleedkamer.

Volgende week zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Opnieuw een uitwedstrijd, nu bij Delta sports in Houten aanvang 15.00 uur. IJFC zal weer als hecht team moeten spelen om de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Delta sports haalde de laatste wedstrijden 8 punten, maar verloor nu met 3-1 bij PVCV. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden, maar met de steun van het IJFC legioen, gaan we ervoor.