IJFC pakt drie nuttige punten : IJFC - SCH 2-0

3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC pakt drie nuttige punten: IJFC – SCH 2-0

In een bijzondere wedstijd, waar maar liefst 3 penalty’s werden gemist, heeft IJFC een nuttige en uiteindelijk verdiende overwinning behaald. Zeker in de eerste helft was IJFC sterker en creëerde het voldoende kansen, terwijl in de tweede helft iets meer geleund werd op de ijzersterke verdediging ( met Stefan de Wit, Youri van Zwieten, Jeffrey Stigter en Marc v.d. Klij…) en de fantastisch keepende Rowdy Janssen.

Ruben van Rooijen was de opvallendste speler: hij miste 2 penalty’s, scoorde een geweldige goal en speelde een uitstekende wedstrijd. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter F Akdeniz die een goede wedstrijd floot, voelde de wedstrijd prima aan en moest maar liefst drie terecht penalty’s geven. Overigens een zeer sportieve wedstrijd aan beide kanten.

IJFC behoudt hiermee de aansluiting met de top in deze spannende derde klasse en deze uitslag geeft zeker zelfvertrouwen voor de topper volgende week tegen stadgenoot VVIJ. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden. VVIJ staat bovenaan met drie punten voorsprong op IJFC. IJFC neemt nu de derde plaats in.

Bij IJFC ontbraken Mitch Dunne en Achraf el Jerari ( beiden blessure) Stijn de Bie (schorsing), terwijl Matthijs van Rooijen na zijn vakantie weer plaats nam op de bank. IJFC startte in de volgende formatie: Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Youri van Zwieten, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Tamer Ugur, Ruben van Rooijen, Matthijs van Geffen ( 39 Luuk Linchoten), Jamal Lachkar, Tim van Tuyl ( 80 Tijn Harlaar) en Robert Maat ( 66 Joey Hirdes).

Al in de eerste minuut had IJFC de score moeten openen: Robert Maat, Tim van Tuyl en Jamal Lachkar schoten achtereenvolgens op het doel. Uiteindelijk kwam keeper Fabian Jaarsveld als overwinnaar uit de strijd. Vier minuten later een overtreding op Ruben van Rooijen in het strafschopgebied. Een terechte penalty. Ruben van Rooijen (nog nooit gemist) ging met vertrouwen achter de bal, maar schoot de bal tegen de paal. Pech voor IJFC. Toch bleef IJFC het initiatief houden. In de 13e minuut een geweldige actie van Robert Maat… hij speelde zijn directe tegenstander uit en gaf een goede voorzet op de slim inlopende Tim van Tuyl. Tim haalde vol uit, maar de keeper redde met een klein beetje geluk. Jeffrey Stigter bracht knap redding bij een uitval van SCH en behield het overzicht. Dan in de 19e minuut de verdiende 1-0. Tamer Ugur nam een goede vrije bal, speelde Tim van Tuyl strak aan, met een technisch hoogstandje controleerde Tim de bal en legde de bal panklaar voor de goed inlopende Ruben van Rooijen. Met een prachtige schijnbeweging zette hij zichzelf vrij voor de keeper en schoot de bal beheerst in 1-0.

Daarna viel IJFC iets terug en nam SCH het initiatief over. Rowdy Janssen moest ingrijpen bij een verrassende steekbal en vijf minuten voor rust moest Youri van Zwieten ( speelde een geweldige wedstrijd) met een perfecte sliding redding brengen. Gescoord werd er echter niet meer… rust 1-0.

In de tweede helft een gelijkopgaande strijd en beide partijen knokten voor de overwinning. IJFC creëerde twee goede kansen, eerst een corner van Tamer Ugur, ingeschoten door Luuk Linschoten, daarna een geweldig IJFC aanval via Ruben van Rooijen, Jamal Lachkar met een goede voorzet, doorgekopt door Luuk Linchoten, Tim van Tuyl probeerde ineen uit te halen, maar raakte de bal ongelukkig en was iets te gretig. In de 63e minuut legde Jamal Lachkar de bal slim terug op Tamer Ugur. Schot van Tamer gered door de keeper. Een minuut later kroop IJFC door het oog van de naald. Een vrije bal werd fantastisch gepakt door Rowdy Janssen , daarna diret een vlammende schot op de lat. Geluk voor IJFC. In de 66e minuut de bevrijdende treffer voor IJFC… en eerlijk is eerlijk …. Een beetje onverwachts. Een verre ingooi van Stefan de Wit, werd iets verlengd door Luuk Linchoten en via de toppen van de vingers van de keeper, kon Joey Hirdes de bal intikken. 2-0. Toch kreeg IJFC het nog moeilijk, want in de 72e minuut, maakte de verder goed spelende aanvoerder Jeffrey Stigter een onnodige en ongelukkige overtreding binnen het strafschopgebied. Penalty SCH. De strakke penalty in de hoek werd knap gepakt door Rowdy Janssen. Een belangrijk moment. Enkele minuten voor tijd leek IJFC op rozen te zitten. Youri van Zwieten greep goed in en opende op Tijn Harlaar. Tijn behield het overzicht en gaf de bal voor. Ruben van Rooijen werd van achteren aangetikt en scheidsrechter Akdeniz uit Zeist, stond kort op de situatie en kon niet anders dan een strafschop geven. Opnieuw ging Ruben van Rooijen met vertrouwen en lef achter de bal staan. Helaas schoot hij de bal hoog over.

In de laatste minuut moesten Youri van Zwieten en Rowdy Janssen nog een keer ingrijpen, maar gescoord werd er niet meer. Uitslag 2-0. IJFC doet goed mee in het linker rijtje.

Aanstaande zaterdag de kraker tegen buurman VVIJ. Dit belooft een waar spektakel te worden. De nummer 1 tegen de nummer 3 in een heuse stadsderby. We hopen op fantastisch weer en een grote opkomst van het publiek en rekenen op de steun van veel IJFC supporters.