IJFC vrolijk de winterstop in na 0-1 winst bij Delta sports

Kruisboog 2
3994AE
HOUTEN
tel. 030-6562277

IJFC keerde vrolijk terug uit Houten na een moeizame 0-1 overwinning tegen Delta sports. Verdiend was de overwinning deze keer niet, maar daar maalde niemand over. We hebben deze competitie ook goede wedstrijden gespeeld die soms werden verloren, dus koesteren de drie punten. Held van de dag was voor 100% Rowdy Janssen, die met een aantal schitterende reddingen zijn ploeg op de been hield.

Daarnaast scoorde Marc van der Klij een wereldgoal, door een vrije bal geweldig in de kruising te schieten.

IJFC gaat de winterstop zeker gebruiken om de geblesseerde spelers weer aan te laten sluiten bij de selectie. Ook vandaag weer een aantal spelers met blessures: Ruben van Rooijen, Matthijs van Geffen, Tim van der Brugge ( inmiddels weer op de bank), Jamal Lachkar en Youri van Zwieten. Jeffrey Stigter, terug van een blessure,  begon op de bank, omdat Gerben Renes het vorige week uitstekend heeft gedaan en terecht weer een basisplaats kreeg. Routinier Jeffrey Stigter viel nog wel in om een goed resultaat over de streep te trekken.

De wedstrijd stond onder leiding van de jonge scheidsrechter ( 21)  B.J. Bos uit Broek en Waterland. Hij floot, onder het toeziend oog van zijn moeder, een uitstekende wedstrijd.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Stijn de Bie, Gerben Renes, Marc van der Klij, Matthijs van Rooijen, Luuk Linschoten, Tamer Ugur (67 Jeffrey Stigter) , Achraf el Jerari (78 Robert Maat) , Tim van Tuyl ( 67 Joey Hirdes) en Mitch Dunne (82 Tijn Harlaar)

Onder pittige omstandigheden met zware regenval en veel wind moesten beide elftallen proberen om er een goede wedstrijd van te maken. Dat viel niet mee. Datzelfde geldt voor een groot aantal vaste IJFC supporters, die toch de moeite namen om het team aan te moedigen langs de lijn. Klasse ! De eerste grote kans was in de tiende minuut, toen een strakke voorzet van links, voorbij het IJFC doel ging en alsnog werd ingeschoten door Joran Escelara. Zijn schot ging gelukkig naast het doel. Enkele minuten later een soortgelijke aanval van IJFC. De strakke voorzet van Stefan de Wit werd helaas niet binnen gelopen. Een prachtige aanval van IJFC via Tamer Ugur, Matthijs van Rooijen en Mitch Dunne kwam goed voor de goal, net toen Luuk Linschoten op 7 meter van de goal uit wilde halen werd de bal met een sliding weggehaald. Delta sports werd sterker, maar de kans was er voor IJFC via een schot van Mitch Dunne, gered door de keeper. Daarnaast kreeg ook Delta sports een grote kans, bij onnodig balverlies op het middenveld, het schot ging net over de kruising. De voorhoede van IJFC werkte hard, maar kreeg maar weinig bruikbare ballen. Rust 0-0.

De tweede helft een sterker Delta sports, met af en toe een counter van IJFC. Een hard schot in de hoek werd goed gepakt door Rowdy Janssen, een corner werd door Rowdy weggetikt en de ingeschoten rebound opnieuw gered. In de 70e minuut de beste aanval van IJFC van de wedstrijd. Joey Hirdes werd goed aangespeeld door de goed spelende Stijn de Bie. Joey behield het overzicht en speelde de vrijstaande Achraf el Jerari aan. Achraf gaf een perfecte voorzet op de slim in het strafschopgebied opduikende Luuk Linschoten. Luuk schoot de bal direct vol op de goal, maar helaas vloog de bal via de lat over het doel. Twee minuten later dacht IJFC aan een penalty bij een handsbal, maar scheidsrechter Bos stond kort op de situatie en constateerde geen opzettelijk hands.

Stefan de Wit redde met een sliding en Rowdy Janssen moest weer een aantal keren zijn kunsten vertonen, met een gericht schot van binnen het strafschopgebied en een mooie safe bij een vrije trap.

En dan de 88e minuut, IJFC leek al tevreden met een gelijkspel. Een vrije bal na een overtreding op Matthijs van Rooijen. Marc van der Klij achter de bal. Met een geweldige trap draaide hij de bal in de kruising. 0-1 IJFC was in jubelstemming. Teammanager Bert Scheffer ging uit zijn dak en schreeuwde het uit. Gelukkig hebben we de beelden nog.

In de 93e minuut floot scheidsrechter Bos voor het einde van de wedstrijd en juichte de IJFC spelers, staf en supporters. Het clublied klonk weer luid in de catacomben, IJFC pakt door deze overwinning de 6e plaats met ene redelijk veilige afstand van de gevaarlijke onderste 5 plaatsen. Het team gaat het eerste weekend van januari op trainingskamp in Barcelona, speelt op vrijdag een wedstrijd tegen Parkhout, op zaterdag staat er een fietstocht op de planning langs diverse stadions, op zondag een wandeling en een wedstrijd kijken. Kortom weer een prachtig weekend om naar uit te kijken.

We nodigen iedereen uit voor de kerstbingo op donderdag 14 december (organisatie Heren 1 en Vrouwen 1 ).

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 27 januari thuis tegen JSV Nieuwegein, maar daarvoor speelt IJFC nog een aantal oefenwedstrijden: