Matig IJFC speelt teleurstellend gelijk tegen NITA 2-2

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Een matig spelend IJFC heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen het tegen rechtstreeks degradatie knokkende NITA. Overigens een zeer terechte uitslag, want NITA knokte voor de punten en creëerde ook nog een aantal grote kansen. Er was nog wel een discutabel moment bij de 2-2, want de scheidsrechter gaf de strafschop wel heel erg gemakkelijk ( vond ook NITA) na een klein “opzichtig’ duwtje van Marc v.d. Klij en de discussie was daarnaast of de overtreding binnen of buiten het strafschopgebied was…. Maar zoals gezegd: de uitslag was terecht.

De voorbereiding verliep niet helemaal vlekkeloos. Naast het losse doelnet, waarbij zelfs de teammanager van NITA hielp om het net weer vast te zetten, moest spits Ruben van Rooijen tijdens de warming up afhaken met een blessure. IJFC heeft nog steeds een waslijst aan blessures, maar dat is zeker geen excuus, want vorige week werd er een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen Elinkwijk. De sportieve wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Modderman uit Amersfoort.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Stijn de Bie, Youri van Zwieten, Tamer Ugur ( 70 Luuk Linschoten) , Tim van de Brugge ( 70 Tim van Tuyl), Matthijs van Rooijen en Achraf el Jerari ( 70 Jamal Lachkar )

IJFC begon in de eerste helft niet meteen scherp en het meeste balbezit was voor NITA. Toch waren de eerste drie grote kansen voor IJFC. Eerst was het Matthijs van Rooijen, die in de 1e minuut  de diepte ingestuurd werd door Youri van Zwieten, alleen voor de keeper verscheen, maar de bal helaas iets te ver voor zich uit speelde. Daarna werd Tim vd Brugge door een verre uittrap van Rowdy Janssen aangespeeld. Tim probeerde met zijn verkeerde been over de keeper heen te lobben. Net naast.  Een goede passeeractie van Matthijs van Rooijen en een goede pass kwam bij Tim vd Brugge terecht. Zijn strakke voorzet ging voorlangs.

Ook NITA liet zich niet onbetuigd. Een van richting veranderd schot, kwam in de handen van Rowdy Janssen. Dat was al een flinke waarschuwing, maar enkele minuten later onverwachts de 0-1 voor NITA. Een voorzet werd door de geheel vrijstaande Niels Kos onhoudbaar ingeschoten. 0-1.  Twee minuten later lag de gelijkmaker al in het net. Een corner van Tamer Ugur werd snoeihard ingekopt door Gerben Renes 1-1. De supporters gingen er goed voor zitten, maar kwamen bedrogen uit. Er werd in een te laag tempo en zeer onzorgvuldig gespeeld, door beide teams. IJFC kwam net voor rust nog goed weg, toen een indraaide vrije bal via het been van Gerben Renes in het doel dreigde te gaan, maar Rowdy Janssen reageerde attent. In de laatste minuut verloor IJFC onnodig de bal op het middenveld, waardoor NITA nog een vlijmscherpe counter uitvoerde. Het schot verdween in het zijnet. RUST 1-1.

In de tweede helft een iets gretiger IJFC. Dat resulteerde in twee goede kansen. Een goede inspeelbal van Marc vd Klij kwam in de schoenen van Tim vd Brugge terecht. Tim schoot de bal uit de draai hard op het doel, knappe redding van keeper Stan de Wit.

Dan de 75e minuut. Het moment van de invallers. In eerste instantie probeerde Luuk Linschoten ( viel prima in ) Tim van Tuyl te bereiken met een steekbal, die werd nog onderschept, maar kort daarna bediende Luuk zijn medespeler met een schitterende pass. Tim tikte de bal slim en beheerst als een echter spits langs de keeper. 2-1. Een mooi jeugdmoment.

Dit was voor IJFC een meevaller en de drie punten waren goed te gebruiken. Maar twee minuten later was daar al weer de gelijkmaker. Een hoge voorzet kwam tussen Marc vd Klij en zijn tegenstander terecht. Het kleine duwtje op de rand van het strafschopgebied werd bestraft met een strafschop. Scheidsrechter Modderman gaf aan dat hij het, als het ontnemen van een kans beoordeelde. Majid Bouraada liet dit buitenkansje niet aan zijn neus voorbij gaan en schoot de bal strak in de hoek. Keeper Rowdy Janssen zat er nog dichtbij. 2-2 Beide ploegen probeerde nog de winst naar zich toe te trekken, waarbij de twee grootste kansen voor NITA waren. Rowdy Janssen maakte de twee kansen onschadelijk. In de 94e minuut klonk het eindsignaal van deze wedstrijd. IJFC droop teleurgesteld af. Het spel was matig en het gelijkspel terecht, daar waren beide ploegen het overeens. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat door de besturen, de staf en de spelers van beide ploegen en was de sfeer positief.

Volgende week speelt IJFC uit bij SCH in Harmelen, aanvang 14.30 uur en dan zal er zeker uit een ander vaatje getapt moeten worden om de punten mee naar huis te kunnen nemen. De thuiswedstrijd eindigde in 2-0 voor IJFC, maar inmiddels staat SCH in de kopgroep en zal IJFC vol aan de bak moeten. Met de steun van het IJFC legioen rekenen we op een mooie wedstrijd.