IJFC toe aan winterstop na nederlaag tegen PVCV 0-3

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC is hard toe aan de winterstop. Met inmiddels een behoorlijk aantal geblesseerden is de ziekenboeg aardig vol geraakt en is het iedere week flink puzzelen voor de Technische staf. Tegen PVCV waren Youri van Zwieten, Mitch Dunne, Matthijs van Geffen en Jamal Lachkar afwezig en waren Ruben van Rooijen ( startte wel en speelde de wedstrijd uit op karakter ) en Tim van Tuyl, begon op de bank ( klasse) , niet helemaal fit. Tijdens de wedstrijd kwam daar ook nog aanvoerder Jeffrey Stigter bij, die zelfs een foto moest laten maken in het ziekenhuis.

Uitblinkers in deze wedstrijd waren duidelijk beide keepers Rowdy Janssen ( weer terug na een blessure) en Niels Daalhuizen, die beiden geweldige reddingen verrichte. Niels Daalhuizen werd uiteindelijk de reddende engel voor PVCV, want hij hielp zijn ploeg met twee miraculeuze reddingen over het dode punt heen. Het werd uiteindelijk een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. IJFC verdiende op basis van de eerste 20 minuten en de tweede helft zeker een punt, maar pech en onnauwkeurigheid bij IJFC, zorgde uiteindelijk voor een nederlaag.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Hendrikx uit Harmelen. Hij had weining moeite met deze sportieve wedstrijd.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Gerben Renes, Jeffrey Stigter (25 Enrico Stelte) , Marc van der Klij, Stijn de Bie, Matthijs van Rooijen ( 65 Achraf El Jerari) , Tamer Ugur ( 46 Luuk Linschoten), Joey Hirdes (74 Tim van Tuyl , Ruben van Rooijen en Robert Maat ( 65 Tijn Harlaar ).

Zelfs net voor de wedstrijd moest trainer Edwin de Bruin nog wat wijzigingen doorvoeren. Gerben Renes weer terug in de basis, startte in het centrum en deed het goed. Stijn de Bie schoof door naar het middenveld en moest zijn creativiteit daar laten gelden.

IJFC pakte vanaf het fluitsignaal het initiatief en dat resulteerde in de 1e minuut al in een gigantische kans. Robert Maat soleerde aan de linkerkant en gaf een puntgave voorzet op de vrijlopende Matthijs van Rooijen. Matthijs knalde de bal snoeihard uit de lucht op de goal van PVCV. Daar stond keeper Daalhuizen die met een reflex, wellicht heeft hij de bal alleen maar gehoord, de bal uit t doel ranselde. Dit had een wereldgoal geweest, maar het zat IJFC niet mee. Het spel golfde wat op en neer, maar IJFC was iets sterker. Het kwam nog wel twee keer goed weg, toen een bal ingeschoten werd en over gekopt werd door een IJFC verdediger en bij een gevaarlijk schot redde Rowdy Janssen uitstekend, maar ook  IJFC was dreigend. Voor de neutrale toeschouwer een leuke open wedstrijd. Tot de 20e minuut. Een ongelukkige inspeelbal van Marc van der Klij, kwam bij een aanvaller van PVCV terecht, de bal kwam uiteindelijk bij de volledig vrijstaande Lars van Houten terrecht, die vrij uit kon halen 0-1.

Hetzelfde scenario dreigde als vorige week, want IJFC raakte even de kluts kwijt, werd slordiger en het zelfvertrouwen werd minder. Enkele minuten later nog een tik voor IJFC. Aanvoerder Jeffrey Stigter ging ongelukkig een duel in, raakte geblesseerd en moest vervangen worden. Enrico Stelte ging rechtsback spelen en Stefan de Wit nam de positie van Jeffrey over. IJFC moest overleven tot aan de rust en dankte keeper Rowdy Janssen voor een aantal uitstekende reddingen. RUST 0-1

In de tweede helft Luuk Linschoten voor Tamer Ugur. Tamer pakte net voor rust een gele kaart ( zijn 6e dit seizoen) en moest uit voorzorg gewisseld worden. IJFC kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en ging vol voor de gelijkmaker. PVCV werd achteruit gedrukt en loerde op een counter. De gelijkmaker hing zeker in de lucht. Zeker toen Robert Maat een perfecte voorzet gaf op de goed diepte kiezende Luuk Linschoten. Zwevend in de lucht schoot hij de bal keihard in de hoek, maar keeper Daalhuizen had een engeltje op zijn schouder. Ongelofelijke redding en helaas geen goal voor IJFC.

IJFC knokte, maar was af en toe wat slordig in de eindpassing. Tijn Harlaar schoot nog een keer rakelings over. IJFC drukte, maar zoals zo vaak in voetbal viel de goal aan de andere kant. In de 91e minuut viel de 0-2 door Itai Dzimwasha en de 93e minuut viel zelfs de 0-3, maar toen was de wedstrijd al gespeeld. In de 94e minuut floot scheidsrechter Hendrikx voor het eindsignaal. Een bittere pil voor IJFC en de teleurstelling droop ervan af. Zowel bij de spelers, staf als supporters.

Nog twee wedstrijden voor de winterstop. Dat zijn niet de eenvoudigste wedstrijden. Eerst tegen Lopik uit en dan uit tegen Delta sports. Beide tegenstanders zitten, net als IJFC, in het gevarengebied. Toch is er geen reden voor paniek. De trainingsopkomst is uitstekend, er wordt scherp getraind en er is kwaliteit voldoende… hoofd omhoog en knokken met elkaar en met de positieve support van de IJFC supporters komen de resultaten vanzelf. De wedstrijd in Lopik start om half drie.