IJFC is herfstdip nog niet te boven na nederlaag tegen DVSU 3-2

Olympus 11
3524WB
UTRECHT
tel. 030-2870910

IJFC liep opnieuw tegen een nederlaag aan, de derde op rij. Tegen het onder-aan-staande DVSU was de nederlaag zeker niet nodig, want bij vlagen speelde IJFC goed, maar eenvoudig balverlies op het middenveld en slap verdedigen van IJFC, brak IJFC uiteindelijk op. DVSU knokte als team, had enkele individuele acties en verdiende minimaal een gelijkspel, maar had het geluk dat scheidsrechter Mahieu uit Uithoorn in de laatste minuut een duidelijke overtreding op Stefan de Wit anders beoordeelde en DVSU de drie punten uiteindelijk binnen haalde.

Het spel van IJFC paste een beetje in het weerbeeld. De hele wedstrijd regende het pijpenstelen  en donkere wolken verzamelden zich boven het sportpark Lunetten.

Keeper Rowdy Janssen is nog aan het herstellen van zijn blessure en hoopt komende week weer de training te hervatten. Hij werd uitstekend vervangen door de Niels Brokking van JO 19-1. Aan geen van de drie goals had hij schuld en hij  zelfs nog een aantal cruciale reddingen. Een compliment voor dit talent. Een ander compliment is zeker voor de trouwe supporters. Ruim 30 supporters hadden de moeite genomen om naar Utrecht te komen en trotseerden de kou en de regen. Wat een kanjers.

IJFC startte in de volgende formatie :  Niels Brokking, Enrico Stelte ( 46 Stefan de Wit ), Stijn de Bie, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij ( 57 Tim van Tuyl) , Tamer Ugur ( 46 Achraf el Jerari ) , Youri van Zwieten ( 77 Gerben Renes), Ruben van Rooijen, Matthijs van Rooijen, Joey Hirdes, Jamal Lachkar ( 77 Tijn Harlaar)

IJFC startte goed en scherp en pakte direct het initiatief en zette DVSU onder druk. Dat resulteerde in één grote kans. Een uitstekende opening van Enrico Stelte op Jamal Lachkar, werd door Jamal goed onder controle genomen en ingespeeld op Joey Hirdes. Joey schoot direct uit de draai en de bal verdween rakelings over het doel. In de 11e minuut uit het niets een goede aanval van DVSU. Een speler van DVSU slaomde eenvoudig door de defensie van IJFC (normaal het sterkste gedeelte van het team) , zonder belemmering kon hij vrij uithalen. In eerste instantie een geweldige redding van Niels Brokking, maar de rebound werd eenvoudig afgerond met het hoofd door opnieuw een vrijstaande speler 1-0. Een tik voor IJFC. Het duurde even voordat IJFC die klap teboven was..

Toch was het IJFC dat uiteindelijk weer een kans creëerde. Een corner van Tamer Ugur werd weggewerkt, maar Youri van Zwieten kopte de weer in het strafschopgebied, tegen de hand van een speler van DVSU. Scheidsrechter Mahieu stond kort op de situatie en liet doorspelen. In de 29e minuut dan toch de gelijkmaker. Zeker verdiend op dat moment. Enrico Stelte, speelde Youri van Zwieten goed aan, Youri speelde zich goed vrij en bediende Matthijs van Rooijen met een slimme steekbal. Matthijs behield het overzicht en schoot de bal strak in de hoek. 1-1

Niels Brokking moest nog een keer redding brengen toen er bij eenvoudig balverlies, een speler vrij voor Niels opdook. Met een katachtige reactie voorkwam hij de tweede goal van DVSU. IJFC ging vol voor de winst. Een voorzet van Jamal Lachtar op Matthijs van Rooijen, werd goed teruggelegd op Youri van Zwieten. Youri knalde de bal in één keer uit het lucht op het doel, de bal werd nog van richting veranderd en de keeper leek verslagen… maar ongelofelijk via de punt van de schoen vloog de bal er nog uit. Pech voor IJFC. Een voorzet van Marc vd Klij werd door Ruben van Rooijen net over gekopt.

In de 44e minuut sloeg DVSU opnieuw toe. Via een paar klutsballen en slecht verdedigen, kon een aanvaller de bal vrij inschieten. Onhoudbaar 2-1.  RUST.

In de tweede helft probeerde IJFC de gelijkmaker te forceren en zette DVSU onder druk, maar echt gevaarlijk werd het niet. IJFC zette er nog een aanvaller bij om meer druk te zetten, maar verder dan twee goede kopballen van Joey Hirdes en Ruben van Rooijen, kwam IJFC niet. Ook twee vrije ballen rond het strafschopgebied werden niet goed ingeschoten. Tot in de 81e minuut. Een duidelijke handsbal van DVSU werd terecht bestraft met een penalty. Joey Hirdes schoot de penalty beheerst in 2-2

Een corner van Ruben van Rooijen, kwam bij invaller Tijn Harlaar terecht. Tijn haalde van 20 meter vol uit, maar de bal verdween rakelings over. IJFC knokte voor de overwinning, maar kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. In de 90e minuut een counter van DVSU. Stefan de Wit ging het duel aan, maar werd met twee handen terug en onderuit getrokken, waardoor de speler van DVSU ongehinderd op Niels Brokking afging en scoorde. Iedereen rekende op het fluitsignaal, ook de supporters van DVSU, maar dat gebeurde niet. Het doelpunt werd goed gekeurd, want er was helaas geen VAR aanwezig.

Enkele minuten later floot scheidsrechter Mahieu voor het eindsignaal. Een teleurgesteld IJFC droop af naar de kleedkamer. De koppies naar beneden, want de nederlaag was aan zichzelf te wijten.

Er is nog niets aan de hand, maar het team moet nu helaas ook naar beneden kijken. IJFC staat op dit moment op zevende plaats, maar voor de komende weken is het wel zaak om weer wat punten te verzamelen om positief de winterstop in te gaan. Er wordt goed getraind en de trainingsopkomst is uitstekend. Positief blijven, vertrouwen tanken en knokken met elkaar… en dat met de steun van het IJFC legioen, moet het weer gaan lukken. Zaterdag speelt IJFC om 14.30 uur thuis tegen PVCV uit Vleuten. We hopen op een goed resultaat en een leuke wedstrijd.