IJFC pakt zeer verdiende punt tegen mede koploper SCH 1-1

Sportlaan 1
3481JD
HARMELEN
tel. 0348-442342

Een gedreven IJFC heeft een verdienstelijk gelijkspel behaald in Harmelen. Gezien de kansen had er zelfs nog iets meer in gezeten, maar na afloop was iedereen het er mee eens dat een gelijkspel wel de juiste weergave was. Vooraf moesten de technische stafleden Edwin de Bruin en Frans Vermeulen weer even flink puzzelen, doordat Tim vd Brugge op de wedstrijddag afhaakte met griep Ruben van Rooijen met een blessure en Marc vd Klij met een schorsing. Gerben Renes, overal inzetbaar ( zelfs als keeper) ging naar de linksback positie, speelde een uitstekende wedstrijd en scoorde zelfs een geweldige goal.

Stijn de Bie nam weer de positie in van centrale verdediger en speelde een geweldige wedstrijd, samen met Jeffrey Stigter. IJFC begint de rol van reuzendoder te krijgen, want tegen alle hooggeplaatste tegenstanders werden punten gehaald, dat belooft nog wat tegen koploper VVIJ. Aan het zelfvertrouwen en de instelling van het team zal het niet liggen, want van de laatste 8 wedstrijden, werd er maar 1 nederlaag geleden ( ongelukkig en onnodig tegen Odysseus).

De wedstrijd stond onder uitstekende leiding van scheidsrechter Youri Wals uit het dorpje de Rijp ( vlakbij Alkmaar) . Hij voelde de sportieve wedstrijd goed aan.

Op de bank bij IJFC zaten drie jeugdige spelers :  Bram Jongsma, David Bijvoet ( JO 19-1 ) en Milan van Rooijen ( kleinzoon van Wijnand en Alie Neerbos). Milan maakte zelfs zijn competitie debuut in het eerste en deed het zeker heel verdienstelijk.

IJFC startte met de volgende formatie: Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Stijn de Bie, Jeffrey Stigter, Gerben Renes, Youri van Zwieten, Jamal Lachkar ( 74 Robert Maat) , Tamer Ugur, Matthijs van Rooijen, Luuk Linschoten ( Tim van Tuyl) , Achraf el Jerari (82 Milan van Rooijen).

Vanaf de eerste minuut nam SCH even het initiatief, maar na een minuut of acht pakte IJFC het initiatief over en domineerde zeker in de eerste helft. De eerste grote kans was voor IJFC. Een goede opening van Achraf el Jerari bereikte Jamal Lachkar. Jamal zocht de achterlijn op en gaf een strakke voorzet. Matthijs van Rooijen liep goed in, maar zijn kopbal tussen twee verdedigers in, had net niet voldoende snelheid.

Het spel ging wat op en neer, waarbij gezegd moet worden, dat IJFC meer balbezit had. Een curieus moment in de 21e minuut. Een verrassende corner van Achraf el Jerari werd met moeite en knap gered door keeper Fabian Jaarsveld van SCH. De verdediging van IJFC gaf geen krimp en anders was daar keeper Rowdy Janssen nog, die ingreep waar het nodig was. Ook de volgende gevaarlijke kans was voor IJFC. Een snelle aanval van IJFC via Youri van Zwieten, Gerben Renes Achraf el Jerari  en de ijverige  Tamer Ugur kwam bij Stefan de Wit terrecht. Het harde schot van Stefan kwam helaas in het zijnet terrecht.

Rust 0-0

In de tweede helft een ongewijzigd IJFC en dat kwam goed uit de startblokken. Een perfecte steekbal van Jamal Lachkar bereikte de diepgaande Luuk Linschoten. Luuk kwam oog in oog te staan met keeper Fabian Jaarsveld. In plaats van direct te schieten, twijfelde Luuk iets en omspeelde de keeper, helaas teveel naar de zijkant en was de kans weg. Een slimme bal van Tamer Ugur op Luuk Linschoten, werd vrij voor de goal, net niet goed onder controle gekregen.  Een minuut later was het wel raak voor IJFC. Via een goed duel van Stijn de Bie,  kwam de bel via Youri van Zwieten bij Gerben Renes. Gerben nam de bal perfect aan en schoot de bal snoeihard en onhoudbaar in de hoek 0-1. Een schitterende goal.

SCH moest wel komen en deed dat ook, maar geheel uit het niets kwam er voorzet en schoot Stefan de Wit de bal met een sliding ongelukkig in zijn eigen goal. 1-1

De wedstrijd ging weer gelijk op, maar de gevaarlijkste kans was weer voor IJFC. Achraf el Jerai gaf een goede steekbal op invaller Tim van Tuyl. Tim schoot de bal hard en strak in, maar SCH had geluk dat een verdediger zich er met gevaar voor eigen leven voor de bal gooide en daarmee een goal voorkwam. Pech voor IJFC.  De laatste tien minuten waren spannend. De ploeg die zou scoren zou drie punten pakken.

Debutant Milan van Rooijen viel scherp in en forceerde bijna nog een grote kans, zijn voorzet van de achterlijn bereikte helaas Tim van Tuyl niet. Twee minuten voor tijd nog een gevaarlijke vrije bal van Tamer Ugur. De bal werd met moeite door een verdediger weggehaald. In de 93e minuut floot scheidsrechter Youri Wals voor het einde van de wedstrijd. Na afloop was het nog even gezellig in de kantine en bestuurskamer van SCH. Beide ploegen konden goed met elkaar overweg.

Volgende week zaterdag de kraker tegen stadgenoot VVIJ, oftewel de roden tegen de blauwen. Naast het feit dat voor beide ploegen de punten zeer belangrijk zijn, is het ook een unieke derby. Er worden weer veel supporters van beide kanten verwacht en we hopen op een geweldige sfeer rondom de wedstrijd. VVIJ is koploper en doet het uitstekend, IJFC staat 6e en moet naar beneden en naar boven kijken. Kortom ingrediënten genoeg voor een speltakelstuk. We hopen op een grote en enthousiaste opkomst van het IJFC legioen. Na afloop zal Dennis Baars de sfeer in de kantine nog meer verhogen.

Deze avond wordt georganiseerd door IJFC vrouwen 1, IJFC heren 1 en het kantineteam. Toegang gratis en iedereen is van harte welkom.