Onmachtig IJFC verliest tegen Benschop 0-2

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Altijd heeft IJFC het in thuiswedstrijden tegen de buren uit Benschop erg lastig. Een positief resultaat werd er slechts zelden behaald. En ook deze keer was het Benschop dat aan het langste eind trok en de punten meenam. Hoewel IJFC wel het meeste balbezit had was Benschop regelmatig levensgevaarlijk in de omschakeling en was het eigenlijk een wonder dat IJFC met de rust slechts met 0-1 achterstond. Een aantal 100% kansen werden door Benschop onbenut gelaten waardoor IJFC lang in de wedstrijd bleef. Door een blessure van keeper Rowdy Janssen mocht -19 keeper Niels Brokking zijn debuut in het 1ste maken. Niels Brokking deed dit naar behoren en kan terugkijken op een goede wedstrijd. Bij beide doelpunten ging hij vrijuit.

Opstelling; Niels Brokking, Enrico Stelte, Jeffrey Stigter, Stijn de Bie, Marc van der Klij (85e Tijn Harlaar), Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten (69e Gerben Renes), Matthijs van Rooijen, Jamal Lachkar (69e Joey Hirdes), Tim van Tuijl, Robert Maat (80e Achraf El Jerari).

In de openingsfase bleek al snel dat Benschop spelend vanuit een gesloten verdediging wilde loeren op de omschakel momenten met razendsnelle spelers. En in de 12e minuut was het al meteen raak voor Benschop. Na slordig balverlies op het middenveld lag er veel ruimte waar Benschop dankbaar van profiteerde en de 0 -1 achter de kansloze Niels Brokking schoot. In vervolg van 1ste helft weliswaar wel meer balbezit voor IJFC echter behoudens een schot voorlangs van Tim van Tuijl en een kopbal van Enrico Stelte, gered door de keeper geen noemenswaardige kansen voor IJFC. Benschop op hun beurt kreeg, gebruikmakend van snelle counters, zeker 2 keer 100% gelegenheid om voor rust IJFC al op een grote achterstand te zetten echter zonder resultaat.

Rust; 0 – 1

In de 2e helft een ongewijzigd speelbeeld; Benschop sterk achterover leunend met een solide verdediging speculerend op de omschakeling en IJFC met meer balbezit, wat meer durf spelend zonder echter tot grote kansen te komen. En op het moment dat IJFC wat beter in zijn spel dreigde te komen wist Benschop dat door kleine blessures behandelingen professioneel te ontregelen.

En als dan met nog een goed kwartier te gaan Benschop na wederom een snelle aanval de 0 -2 op het scorebord laat aantekenen is de wedstrijd beslist. IJFC probeert nog wel met man en macht tot scoren te komen maar is vandaag onmachtig.

Na afloop van deze sportieve wedstrijd vreugde aan Benschop zijde en logisch grote teleurstelling aan IJFC zijde. De middag werd gezamenlijk vervolgd in de kantine waar een “Oktoberfest” georganiseerd was. Goed om dan te zien hoe vriendschappelijk beide ploegen dit feest beleefden.