IJFC speelt voor de derde keer gelijk NITA - IJFC 1-1

3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

IJFC speelt voor de derde keer gelijk NITA – IJFC 1-1

IJFC heeft in deze knotsgekke competitie, waarin iedereen van iedereen kan winnen en er iedere wedstrijdronde weer verrassende uitslagen te bewonderen zijn, weer een gelijk gespeeld.

Na de knappe overwinning van vorige week tegen koploper Elinkwijk, waren de verwachtingen bij de veel meegereisde supporters en selectie hoog gespannen. Dat viel helaas een klein beetje tegen.

De omstandigheden waren niet ideaal op het gladde veld en de spelers werden regelmatig geteisterd door flinke regen en hagelbuien en er stond een stevige wind op het veld. Dat werd afgewisseld met zon en er ontstond zelfs een dubbele regenboog boven het veld. De gezellige gloed nieuwe tribune, trots door de vrijwilligers van NITA gebouwd, zat aardig vol en de sfeer met de IJFC en NITA supporters was opperbest. De eerste helft was IJFC de betere ploeg en had de score uit moeten breiden, maar de tweede helft kroop IJFC door het oog van de naald. Man of the match werd Rowdy Janssen. Ondanks een ongelukkige tegengoal, een zondagschot van meer dan 30 meter en de bal gedragen door de wind, hielp Rowdy zijn team uiteindelijk aan een terecht punt. IJFC wil zo snel mogelijk van de onderste 5 plekken weg en als het even kan meedoen in het linkerrijtje en bezet nu de 4e plaats en is nog steeds ongeslagen. Dat zegt uiteraard nog niets, want de competitie is net 4 wedstrijden oud.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter M. Hibatullah. Hij floot een uitstekende wedstrijd en op zijn spelsituaties was niets aan te merken, al was het aantal gele kaarten ( 9 stuks) een klein beetje veel in deze zeer sportieve wedstrijd (uiteraard een aantal kaarten wel terecht). Pechvogel deze middag was Stijn de Bie, die tien minuten voor tijd inviel, in eerste instantie terecht geel ontving, maar daarna onterecht zijn tweede geel kreeg bij een scrimmage, waarbij van beide kanten diverse spelers betrokken waren. Zeer onoverzichtelijke situatie, maar onverwachts ontving Stijn zijn tweede gele kaart en dus rood.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Enrico Stelte ( 80 Gerben Renes) , Youri van Zwieten, Jeffrey Stigter, Marc v.d. Klij, Matthijs van Geffen (80 Stijn de Bie) , Ruben van Rooijen, Tamer Ugur, Achraf el Jerari (66 Joey Hirdes), Tim van Tuyl ( 80 Robert Maat)  en Jamal Lachtar

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. De eerste kans was voor NITA, een vrije bal net over en in de 15e minuut schoot Tamer Ugur de bal van 20 meter richting de bovenhoek, maar de keeper stond goed. Enkele minuten later een goede aanval van IJFC over links. Matthijs van Geffen speelde Marc v.d. Klij goed vrij. De voorzet / of schot van Marc draaide gevaarlijk in en werd met heel veel moeite net over de lat getikt. Een uitstekende aanval van IJFC, via Marc v.d. Klij en  Jamal Lachtar, kwam bij Matthijs van Geffen terecht. Matthijs haalde uit, maar zijn schot werd net geblokt.

Beide ploegen grossierden in foute passes, mede door het weer, maar daardoor werden de voorhoede spelers niet goed bereikt. Tot de 35e minuut. Marc v.d.Klij lanceerde Jamal Lachtar, Jamal gooide de bal voor het doel, via een verdediger kwam de bal bij Achraf el Jerari terecht. Achraf nam de bal technisch perfect aan en schoot de bal snoeihard in het doel 0-1. Een opluchting voor de meegereisde supporters. Matthijs van Geffen was bij de volgende twee kansen betrokken, een schot werd tot corner gewerkt, even later een geweldige vrije bal van Rooijen werd miraculeus uit het doel gewerkt door de keeper, Matthijs van Geffen schoot de rebound richting de andere hoek, maar via de binnenkant van de paal, verdween de bal weer in het veld.

Vier minuten later kwam IJFC goed weg. Een vlammend schot verdween via de vuisten van Rowdy Janssen op de lat.

Dan de 45e minuut. Rowdy Janssen plukte een voorzet uit de lucht, probeerde snel Jamal Lachtar te bereiken. Zijn uittrap belandde uiteindelijk bij een verdediger die de bal ineens op zijn schoen nam ( schot of voorzet ???? ) Rowdy was op de weg terug, maar kon niet voorkomen dat de bal, via zijn hand in het doel verdween. Een zeer ongelukkig moment voor deze zeer betrouwbare doelman.

RUST 1-1

IJFC was nog niet scherp uit de kleedkamer, want direct in de eerste minuut werd een bal doorgekopt en stond een speler van Nita oog in oog met Rowdy Janssen, tot tweemaal toe redde Rodwy fantastisch en hield hij zijn ploeg in de wedstrijd. Twee minuten later aan de andere kant een grote kans voor IJFC. Tim van Tuyl zetten Jamal Lachtar alleen voor de keeper,  de lage schuiver van Jamal werd gered door de keeper. Nita werd iets sterker, maar in de 60 e minuut was er een grote kans voor IJFC. Tim van Tuyl nam de bal goed aan, opende op Jamal Lachtar die op zijn beurt een prima bal gaf op de diepgaand Achraf

El Jerari, Achraf dook net voor de keeper op, omspeelde hem, maar een verdediger blokkeerde zijn schot. Een goede opening van Ruben van Rooijen ( giga veel meters gemaakt deze wedstrijd) op Marc vd Klij, zijn schot ging rakelings over. IJFC moest alert blijven, want Nita loerde slim op enkele kansen. Een voorzet van Tim van Tuyl op Ruben van Rooijen werd goed ingeschoten, maar met de vingertoppen gered.

Acht minuten voor tijd een hachelijke situatie met een vrije bal op de rand van het strafschopgebied. Met een gewekdig safe dook Rowdy de bal uit de bovenhoek. In de 95e minuut consternatie met een rode kaart voor Stijn de Bie. De vrije bal werd opnieuw onschadelijk gemaakt door Rowdy Janssen. Hiermee bleef de wedstrijd onbeslist. In de 96e minuut floot scheidsrechter Hibatullah voor het einde van de wedstrijd. Teleurstelling en opluchting aan beide kanten, een terechte uitslag en dat was ook de conclusie in de gezellige bestuurskamer van NITA. Volgende week is IJFC vrij en de week daarna komt SCH uit Harmelen ( won met 4-1 van PVCV) naar IJsselstein. We hopen weer op de steun van het IJFC legioen.