IJFC moet meerdere erkennen in stadsderby tegen VVIJ; 2-0 verlies

Heemradenlaan 5
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887646

Ondanks de erg slechte weersomstandigheden (vrijwel continu regen) waren er toch nog een flink aantal toeschouwers af gekomen op de stadsderby tussen de aartsrivalen VVIJ en IJFC. Een speciale wedstrijd tijdens de competitie die al lang omcirkeld stond op de kalender. Wedstrijden die meestal meer spannend dan goed zijn. Zo ook deze keer maar na afloop was er aan VVIJ-zijde wel blijdschap en tevredenheid terwijl aan IJFC-zijde sprake was van teleurstelling. Teleurstelling enerzijds natuurlijk over het resultaat (verlies) en anderzijds ook over het vertoonde spel waarbij het ontbrak aan lef en uitgespeelde kansen zodat de overwinning van VVIJ terecht was.

Opstelling IJFC; Rowdy Janssen (84e Bjarni Vlak), Stefan de Wit (46e Enrico Stelte), Jeffrey Stigter, Stijn de Bie, Mark van der Klij, Ruben van Rooijen, Tamer Ugur (77e Luuk Linschoten), Youri van Zwieten, Jamal Lachkar, Joey Hirdes, Tim van Tiyl (63e Tijn Harlaar).

In de openingsfase direct een fel en gedreven VVIJ dat IJFC afjaagt en niet in het spel laat komen. Het lukt IJFC om deze fase zonder kleerscheuren door te komen. Pas na een minuut of 25 lukt het IJFC om wedstrijd meer in evenwicht te krijgen en in de 34e minuut zelfs een situatie net binnen “de zestien” van VVIJ waarbij IJFC meende recht te hebben op een strafschop  echter genegeerd door scheidsrechter Nauta. Wat als?

Na de rust met de wind in de rug een wat beter IJFC dat in deze fase laat blijken wel degelijk met lef te kunnen voetballen zonder overigens tot grote kansen te komen. Maar dan een forse domper als in de 63e minuut een duel tussen Jeffrey Stigter en een VVIJ aanvaller op de rand van het zestien door de scheidsrechter streng beoordeeld wordt als penalty die dan ook nog eens benut wordt. 1 - 0

IJFC probeerde vervolgens met alle macht in de buurt van het VVIJ doel te komen wat direct ook meer ruimte betekende voor VVIJ. Van de geboden ruimte wordt in de 84e minuut goed geprofiteerd door de snelle en behendige Teun Veldpaus als hij van een meter of 11 de bal in de korte hoek achter keeper Rowdy Janssen schiet die hierbij echter zodanig geblesseerd raakt waardoor hij vervangen moest worden. Voor de resterende minuten kwam de 50 jarige! Bjarni Vlak in het doel waarbij hij zijn doel wist schoon te houden. Eindstand 2 - 0

Na afloop zoals al aangegeven blijdschap bij VVIJ, teleurstelling bij IJFC maar ook gezamenlijke gezelligheid in de kantine.

Volgende week weer een derby voor IJFC, een thuiswedstrijd tegen Benschop. Aanvang 14.30 uur