IJFC verliest totaal onnodig van Odysseus 2-1

Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

IJFC heeft een totaal onnodige nederlaag geleden tegen mede middenmoter Odysseus. IJFC was zeker de betere ploeg, maar het speelde enorm onrustig en slordig. Odysseus sloeg in de laatste 12 minuten genadeloos toe. IJFC creëerde best een aantal aardige kansen, maar de afronding was ongelukkig. Bij winst had IJFC goede zaken kunnen doen en de vijfde plek in bezit kunnen nemen, maar dat gebeurde helaas niet. Bij IJFC weer een hele waslijst aan zieken en blessures :  Tim van Tuyl, Robert Maat, Joey Hirdes, Mitch Dunne en Matthijs van Geffen, maar er stond nog ruim voldoende kwaliteit op het veld om er een goed resultaat van te maken.  De wedstrijd stond onder leiding van de zeer ervaren scheidsrechter Hovinga uit Almere, hij floot een uitstekende wedstrijd en werd door de supporters zelfs uitgeroepen tot “man of the match”.

De ambiance was trouwens niet echt inspirerend, het veld ligt er stil en verlaten bij en de wandeling naar de kleedkamer en de kantine duurde minimaal een kwartier.

De late wedstrijd ( 15.15 uur ) begon zelfs nog ruim 20 minuten later, omdat Odysseus na de warming up op het veld bleef, terwijl de scheidsrechter stond te wachten bij de kleedkamers om de pasjes te controleren!

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Jansen, Gerben Renes, Stijn de Bie, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Tamer Ugur, Youri van Zwieten ( 46 Enrico Stelte ), Luuk Linschoten (62 Jamal Lachkar) , Achraf el Jerari (66 Tim vd Brugge) , Ruben van Rooijen ( 83 Tijn Harlaar) en Matthijs van Rooijen

IJFC nam het initiatief en was sterker, maar toch was de eerste kans voor Odysseus na 10 minuten. Plotseling stond een speler vrij voor keepr Rowdy Jansen, maar door goed zijn doel te verkleinen voorkwam Rowdy de 1-0.

IJFC speelde, zoals gezegd onrustig en slordig, daarom werd m.n. de hard werkende voorhoede te weinig goed aangespeeld.

In de 30e  min goede een goede voorzet van Tamer Ugur , Matthijs van Rooijen dook slim voor de goal, maar kwam een neuslengte tekort om de bal in te koppen. Tien minuten later de beste aanval van IJFC.  De strakke voorzet van Marc vd Klij , werd goed  doorgetikt door Luuk Linschoten op de mee opgekomen Gerben Renes. Gerben schrok blijkbaar van de kans, want vrij voor de keeper raakte hij de bal ongelukkig en ging zijn halve schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut voor rust draaide Tamer Ugur nog een bal richting de tweede paal, moeizame maar goede redding van de keeper. Rust 0-0

IJFC begon niet goed aan de tweede helft en de eerste kans was direct voor Odysseus. Een hoge voorzet werd ineens uit de lucht genomen, ruim naast. Kort daarna moest Gerben Renes met een perfecte sliding redding brengen om een schot te blokken. IJFC probeerde iets terug te doen en het was Enrico Stelte die het eerste schot richting de goal schoot.. schot net geblokt en van richting veranderd. Pech voor IJFC.  In de 78e minuut een  goede aanval van Odysseus goed weggehaald door Marc vd Klij en dezelfde minuut weer een kans, met een goede redding van Rowdy Jansen. Maar nog geen minuut later toch een flinke tik voor IJFC. De linkerkant werd uitgespeeld en een mooie voorzet kwam bij een speler terecht die volkomen vrij voor de goal stond en vrij in kon schieten 1-0.

IJFC schrok, maar ging wel op jacht naar de gelijkmaker… dat gebeurde binnen een minuut. Ruben van Rooijen werd goed aangespeeld door zijn broer Matthijs,  Ruben nam de bal knap aan, omspeelde zijn directe tegenstander en schoot beheerst in 1-1.

Drie minuten later was het al weer 2-1. Een verrassend afstandsschot verdween over de verbouwereerde Rowdy Jansen in het net. IJFC kon opnieuw op jacht naar de gelijkmaker.

In de 85e minuut een dieptebal op Marc vd Klij, Marc werd behoorlijke in de sandwich genomen. Heel IJFC keek naar de scheidsrechter voor een penalty, maar die oordeelde anders. Geen strafschop.

IJFC speelde alles of niets, met 5 aanvallers en met zelfs keeper Rowdy Jansen mee naar voren, maar het lukte niet meer om te scoren.

Eindstand 2-1. Een grote teleurstelling voor de mannen uit IJsselstein, na drie prima overwinningen, een onnodige nederlaag. De komende twee weken is IJFC vrij met misschien nog een doordeweekse oefenwedstrijd. Voor de geblesseerden twee weken de tijd  om weer op sterkte te komen. Het blijft spannend in de 3e klasse D , zowel bovenin, waarbij zowel Elinkwijk als VVIJ punten verspeelden en SCH aansluiting kreeg , maar ook onderin waar een grote strijd ontstaan is om van de onderste 5 degradatie af te blijven. Komend weekend strijden Elinkwijk ( thuis tegen Benschop) en VVIJ ( uit tegen NITA ) nog voor de eerste periode.