Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC is vanmiddag eervol uitgeschakeld in het bekertoernooi. Op het eigen veld werd met 0-3 verloren van de regerend landskampioen van de Topklasse FC Eindhoven.

Op voorhand was wel duidelijk dat we een hele goede dag moesten hebben wouden we kans maken. Maar als je er niet in gelooft dan wordt het sowieso niks. En dus werd er vol goede moed afgetrapt.

De eerste minuten was het even alle hens aan dek bij IJFC. Reeds na 1 minuut spelen moest keepster Tamara Kamps er aan te pas komen om al zwevend een bal uit de kruising te tikken. Wat een save!

Bekomen van die eerste schrik kreeg niet veel later IJFC een grote kans op de openingstreffer. Kirsten Plug werd na een goede aanval gevonden in het strafschopgebied en kreeg een forse duw in de rug. Penalty zou je denken, maar de scheidsrechter van vandaag floot op z'n Bassie Nijhuis en zag er niks in.

In de 15e minuut hadden de bezoekers reden zicht te beklagen toen Chayenne Rauwerda de spits van Eindhoven een licht duwtje gaf in het strafschopgebied. Ook hier zag de scheidsrechter niks in en zo werden beide momenten tegen elkaar weggestreept.

FC Eindhoven bleef de dominante ploeg en IJFC werkte keihard om het moordende tempo bij te benen. In die fase hield keepster Tamara Kamps IJFC op de been met een paar fantastische reddingen.

Richting de rust kwam IJFC steeds meer uit haar schulp en na een goede aanval over links was er even paniek bij Eindhoven. De bal ging alle kanten op in het strafschopgebied en belandde uiteindelijke voor de voeten van Sophie Oude Ophuis. Ze had een heel mooi schot in gedachten maar helaas maaide ze finaal over de bal heen. Dat was jammer.

IJFC leek zonder kleerscheuren de rust te halen, maar in de 4e minuut van de blessuretijd ging het toch nog mis. Een speelster van FC Eindhoven gaf een lange bal naar voren en captain Laura Gaasenbeek en Sophie Oude Ophuis botsten tegen elkaar waarna de bal voor de voeten viel van de spits. Die wist met een lob keepster Tamara Kamps te verschalken. 0-1. Meteen daarna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Na de rust kreeg IJFC een goede kans via Kirsten Plug, maar ze kwam net een teenlengte tekort bij een voorzet van Lois Spliet.

In de 59e minuut kwamen de bezoekers enigszins gelukkig op 0-2. Een ongevaarlijke vrije trap vanaf de zijkant viel zomaar binnen. Erg sneu voor Tamara die verder een wereldpot keepte.

Wie dacht dat IJFC geknakt was had het mis. De ploeg bleef ervoor gaan en had de pech dat een fraaie goal van Iris Werkhoven werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook Kirsten Plug was nog dichtbij de aansluitingstreffer met een goede kopkans en Britt Landegge had de pech dat haar voorzet nog ternauwernood van de doellijn gehaald werd.

Het mocht niet zo zijn en in de 92e minuut wist FC Eindhoven nog een keer te scoren. Eindstand derhalve: 0-3.

Complimenten toppers! Tegen de regerend landskampioen hebben we gewoon ons eigen spel geprobeerd te spelen door op te bouwen van achteruit en voorin druk te zetten. In balbezit waren we jammer genoeg wat slordig waardoor we niet heel veel kansen konden afdwingen. Desondanks een prima wedstrijd die helaas door lullige goals beslist werd. Een speciale hulde voor Tammie die een weergaloze wedstrijd keepte, maar eigenlijk voor jullie allemaal want jullie hebben er 90 minuten lang voor geknokt. Nu lekker genieten van de winterstop en daarna weer met frisse moed er tegenaan!

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis, Laura Gaasenbeek, Demi van Dijk, Chayenne Rauwerda, Sophie Oude Ophuis, Sam van Alphen (64. Michelle Maksimovic), Lois Spliet, Kirsten Plug, Iris Werkhoven, Jill de Waal (84.Britt Landegge)

Bewegende beelden: klik hier